תמציות ריח לנרות - איך להפיק את המירב מהם?
הפצת ריח טובה היא כנראה הפרמטר החשוב ביותר בהכנת נרות.
דגשים להפצת ריח מרבית:
- יש הרבה אסכולות לגבי טמפרטורת השעווה בזמן הוספת הריח, אבל אנחנו יכולים להגיד שעשינו הרבה טסטים ואומנם התהליך לוקח יותר זמן, אבל הוספת הריח לשעווה בטמפ' של 85 מעלות היא הטמפרטורה האופטימלית, מכיוון שבטמפ' זאת, הריח מתחבר לשעווה בצורה הטובה ביותר, רק שימו לב שאתם לא עוברים את ה 90 מעלות אחרת השעווה יכולה להיפגם והריח יכול להתאדות.
- ערבוב הריח עם השעווה - פה חשוב לא להיות עצלנים, ערבוב עדין וארוך זה הפתרון, לאחר הוספת הריח חשוב לערבב את תערובת השעווה והריח לפחות 2 דקות בצורה עדינה, לאחר מכן, ממש לפני המזיגה לצנצנת, חשוב לערבב שוב מעט, על מנת ליצור אחידות בנוזל.
- פתיל נכון - פתיל מתאים לסוג השעווה ולצנצנת גם גורם משמעותי, אנו ממליצים לעבוד עם סדרת TCR עם כל השעוות שלנו, בחירת עובי הפתיל היא עבודה של ניסוי ותהייה ומפורטת בפוסט נוסף.
- עבודה עם משקל - חשוב להבין מזה אומר הוספת 8% ריח, הכוונה היא שעל כל 100 גרם שעווה אנחנו מוסיפים 8 גרם של ריח, למשל, חיממנו 500 גרם שעווה, נוסיף לה 500*0.08=40 גרם ריח.
- תנו לנר לנוח שבועיים, אנחנו יודעים שזה מפתה להדליק אותו אבל בתקופה הזאת הריח יתחבר בצורה חזקה לשעווה וככה הנר יפיץ יותר ריח.
- הוספת % ריח גבוהה יותר לא תפתור לכם את בעיית הפצת הריח שיש לכם.
- גודל הנר - כמובן אחרי כל הדגשים חשוב לזכור שככל שהנר גדול יותר הוא יוציא יותר ריח, בזכות בריכת השעווה הגדולה שהוא יוצר והפתיל העבה שיהיה בו.
אז שיהיה בהצלחה
צוות שיאננדה